24.07.2017

15 TEMMUZ DİN VE DEĞERİMİZ KONULU PANEL

15 Temmuz Din ve Değerlerimiz Konulu Panel Programı 20/07/2017 tarihinde saat : 09:00  da Konya Ticaret Odası Konferans salonunda Konya İl Müftümüz Prof. Dr. Ali AKPINAR’ın moderatörlüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli Doç. Dr. Ali ÖGE ve Doç. Dr. Muhammet Vehbi DERELİ’ ve Selçuklu Müftümüz Nusret KARABİBER, Daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçemiz Müftüsü Nusret KARABİBER  15 Temmuzda Dini Değerlerimiz kullanılarak bu milletin iradesi yok sayılarak ülkemizin birlik ve beraberliği bozulmaya çalışılmış önce Allah’ın izniyle sonra bu milletin azmiyle vatandaşlarımız hiç gözünü kırpmadan darbeye dimdik ayakta durarak karşı koymuştur ve Allah bu millete bu acıları tekrar yaşatmasın diyerek panelistlere sözü bıraktı. Panelde Din ve Değerlerimizin kullanılmasının bu zamana ait olmadığı Peygamber efendimiz döneminden sonra bu tür girişimlerin olduğu, şehitlik ve şahitliğin önemi ve dini değerlerin istismarı ve çözümlerinden bahsedilerek panel tamamlandı.

Panelden sonra 15 Temmuz Gazisi İbrahim ÖZEN sahnede darbede başından geçen olayları anlatarak o güne bizi tekrar götürdü. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için Allah’tan rahmet dileyerek geride kalanlara sağlık ve selamet dileklerinde bulundu.Programın sonunda  Meram İlçe Müftülüğü Uzm. Vaizi Mehmet TOKER’in  15 Temmuz Anısına adlı Şiir dinletisiyle son buldu. Selçuklu Müftülüğünün hazırlatmış olduğu çiçek takdim edilerek katılımcılara teşekkür edildi.