20.07.2017

Müftülüğümüz tarafından Engel Tanımayan “Engellilerin Yüreği ile 15 Temmuz” Programı Yapıldı

Selçuklu İlçe Müftülüğünce organize edilen “Engel tanımayan “Engellilerin Yüreği ile 15 Temmuz” programı Zindankale Süleyman Şah Kültür Salonunda yapıldı.

Programa, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İlçe Müftümüz Nusret KARABİBER, Şube Müdürü Bahtiyar ŞAHİN, İlçe Vaizleri, Kur’an Kursu öğreticileri, öğrencileri ile davetliler katıldı.

Selçuklu İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören görme, işitme ve bedensel engelli öğrenciler tarafından hazırlanan programının açılış konuşmasını yapan Selçuklu İlçe Müftümüz Nusret KARABİBER “15 Temmuz 2016 yılının yıl dönümündeyiz. Bu vesileyle bugün burada engelli kardeşlerimiz için bir program düzenledik. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah rahmet gazilerimize de şükranlarımızı sunuyor, program da emeği geçen kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise konuşmalarında 15 Temmuz sürecinde yaşanan olayla dikkat çekerek “ Olaylar vardır, ne kadar büyük olduğu ne kadar önemli olduğu yaşandığı zaman fark edilemez. İlerleyen zamanlarda anlaşılır o olayların, ne kadar büyük ne kadar farklı olduğu. Şöyle düşünelim! Bedir savaşında efendimiz (a.s) 313 ashabıyla giderken böyle şanlı bir savaşın olacağını belki birçokları beklemiyordu. Ve o savaş oldu. Bedir savaşı İslam tarihinde bir dönüm noktası oldu. İlerleyen zamanlarda bu daha iyi anlaşıldı. Aynı şey uhud savaşı, hendek savaşı ve Mekke’nin fethi içinde geçerli.  Tarihimize geldiğimiz zaman Malazgirt savaşı, Çanakkale savaşı, diğer savaşlarımız ve 15 Temmuz…

Üzerinden zaman geçtikçe şimdi biz Çanakkale’nin ne kadar büyük bir zafer olduğunu daha iyi anlıyoruz.

Malazgirt’in ne kadar önemli bir zafer olduğunu daha iyi anlıyoruz. 15 Temmuz da öyle… Yani ateş çukurunun kenarından nasıl döndüğümüzü daha iyi anlıyoruz.

Bizler Türk milleti olarak bugün dünyadaki mazlumların, mağdurların, gönül coğrafyamızın ve Müslüman kardeşlerimizin ümidiyiz.

Onun için bize bir hal olursa kendimize etmiş oluruz. Bize bir hal olursa bize ümit bağlayan kardeşlerimizin ümitlerini hayal kırıklığına uğratmış oluruz. Onun için bizim güçlü olmamız gerekiyor. Onun için bizim diri olmamız gerekiyor.   Onun için bizim bir ve beraber olmamız gerekiyor.   Bu noktada 15 Temmuz’u iyi okumamız gerekiyor. Tabi ki her disiplin kendi açısından bu olayı değerlendiriyor, değerlendirecek.  Bizim, işin dini boyutunu da ele alarak olayları iyi analiz etmemiz gerekiyor.

15 Temmuz içimizden çıkan, bizden görünen, bizim paralarımızla, bizim yardımlarımızla büyüyen bir örgütün bize karşı gerçekleştirmiş olduğu bir ihanetin adıdır. Din adına yapılan bir ihanetin adı olduğunu söyledi.

Olaylara Allah’ın nuruyla bakmamız gerekiyor. Eş mi seçeceğiz, iş mi seçeceğiz, arkadaş mı seçeceğiz, yoldaş mı seçeceğiz, önder mi seçeceğiz, izinde peşinde gideceğimiz önder mi seçeceğiz… O nurun aydınlığında bakmamız gerekiyor. Bakmadığımız zaman işte yanlış yaparız ve Allah korusun kaybederiz. Onun için ben tekrar 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum. Bu olaydan azami derecede ders almayı yüce Rabbimin bize lütfetmesini niyaz ediyorum. Özelliklede bu milletin bir ferdi olarak, farklı sınavların içerisinde yaşayanlar olarak hiçbir engeli tanımadan bizde bu milletin değerlerinde, özel günlerinde varız diyen siz değerli kardeşlerime, hiçbir engel tanımadan bu programa teşrif ettiğinizden dolayı şükranlarımı sunuyor, programda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından işitme engelli öğrencilerinin işaret dili ile okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti, işaret dili ile şiir dinletisi, bedensel engelli öğrencilerden Kur’an-ı Kerim tilaveti, görme engelli öğrencilerden ilahi dinletisi, görme engelli din görevlisi Ali İnan’dan ney dinletisi ve yapılan dua ile program son buldu.