26.04.2017

Kutlu Doğum Haftası, Selçuklu'da büyük bir coşkuyla kutlandı…

Kutlu Doğum Haftası, Konya’da Selçuklu İlçe Müftülüğü ’nün ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanımızın muhterem eşi Hatice Kübra GÖRMEZ Hanımefendi’nin katılımlarıyla coşkulu bir şenliğe dönüştü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında bu sene Selçuklu Müftülüğü tarafından düzenlenen çocuk şöleni büyük ilgi ve beğeni gördü.

Selçuklu İlçe Müftülüğü 4\6 yaş grubu Kuran Kursları “Rehberim Kur’an, Kuranla Doğdum Kur’an’la Büyüyeceğim” programı Selçuklu Spor ve Kongre Salonu’nda yapıldı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet GÖRMEZ’ in muhterem eşi Hatice Kübra GÖRMEZ, sayın Valimizin eşi Ayşegül CANBOLAT, Diyanet İşleri Başkanlığımız Müşaviri Belgin KONARILI, sayın Milletvekilimiz Hüsniye ERDOĞAN, sayın Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu’nun eşi Zehra BABAOĞLU, sayın İl Müftümüz Prof.Dr.Ali AKPINAR ve eşi Fatma AKPINAR, sayın Kaymakamımız Sabit Kaya’nın eşi Fethiye KAYA, il müftü yardımcımız Saliha BİLGİÇ ve pek çok vatandaşımızın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Nusret KARABİBER bu sene 4\6 yaş Kur’an Kurslarının talep üzerine sayısını ilçe çapında artırdıklarını, mevcut sayının 1368 öğrenciye ulaştığını ifade etti. İlçe müftüsü Nusret KARABİBER; aynı coşkuya en kısa süre içerisinde Suriye’de, Irak’ta ve Filistin gibi ülkelerde ki çocuklarında kavuşmasını temenni ettiklerini ifade etti. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali AKPINAR ise yaptığı konuşmada katılımcılara; İslam dininde “Güven” kavramını anlatırken, mümin, iman, eman ve emanet kelimelerinin aynı kökten geldiğini ve bu kavramları günümüzde yaşamaya –yaşatmaya ihtiyacımızın olduğunu ifade etti. Ak Parti Konya Milletvekili Hüsniye ERDOĞAN ise; Bugünün çocuklarının, yarının büyükleri olacağına değinerek, çocuk eğitiminin öneminden bahsetti. Diyanet İşleri Başkanımızın muhterem eşi Hatice Kübra GÖRMEZ Hanımefendi; Hz. Peygamberin rahmet peygamberi olduğunu, alemlere rahmet olarak gönderildiğini, Hz. Peygambere ilk iman edenlerden Hz. Ali’yi hatırlatarak,İslamın küçük yaşlarda gönüllere kazandırılmasının önemine değindi.

Selçuklu Müftülüğü ’ne bağlı 56 Kur’an Kursu 87 derslikte eğitim alan 1,400’e yakın çocukla gerçekleştirilen program, ilahiler, naat-ı şerifler ve dramalar eşliğinde izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. İlçe müftüsü Nusret KARABİBER; miniklere “ilk hediyem seccade olsun” projesi kapsamında birer adet çocuk seccadesi hediye etti. Gül takdimi ve çeşitli ikramların ardından program sona erdi.