23.03.2017

BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

17/03/2017 Cuma günü   Selçuklu İlçe Müftülüğü ’ne bağlı Altınoluk  Kız  Kur’an  Kursu’nda, 4-6 yaş  sınıfı öğrencilerinin ve yetişkin öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale zaferin 102.yılı münasebetiyle “Çanakkale şehitlerini anma ve anlama” programı  Kur’an kursları şube müdürü BAHTİYAR ŞAHİN ve Selçuklu Müftülüğü vaizesi HÜLYA ANIL hanımefendinin katılımıyla Altınoluk Kız  Kur’an Kursunda gerçekleşti.

“ALLAH’IM  BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRTMA “diye çokça  dua eden  Mehmet Akif’in ,İstiklal Marşı’nın 7’ den  70’ e herkesin  okumasıyla programa başlandı.

Selçuklu vaizesi HÜLYA ANIL konuşmasında;’” tarihine dini ve manevi kültürüne sahip olan nesillerin çocuklarımızın, tarihin ve vazgeçilmez değerlerin farkında olmalıdır…’’ dedi.

Altınoluk Kız Kur’an Kursu müdiresi ZEHRA GÖZÜKARA konuşmasında ;  “Programın hazırlanmasında emeği geçen Saniye Çibuk,  Ayşe Çelik,  Fatma Özel,  Menşure Albayrak, Neslihan Kaya hocalarıma çok teşekkür ederim. Kursumuzda 4-6 yaş grubu 4 sınıf, yetişkin grubu  5 sınıf ile eğitimimize devam ediyoruz. Bundan sonra da Kur’an yolunda ve milli mücadele  müdafaasında gözünü kırpmadan vatanı  ve  milleti için canını verecek güçte manevi duygularla yetişen nesiller yetiştirmek  için devam edeceğiz .” dedi.

4-6 yaş  sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları”   BEŞİKTEN MEZARA VATAN SEVGİSİ  “ isimli ront ile büyük ilgi görürken, yetişkin öğrencilerin,  “Çanakkale, ölümü yaşamaktan daha güzel görenlerin ,o  anda vazifelerinin ölmek olduğuna inananların yazdığı destandır.”  adlı hatıra  büyük ilgi gördü.

Program sonunda Kur’an kursu hoca hanımları ve öğrencilerinin, Çanakkale ve  15 Temmuz şehitleri  için okudukları Hatmi şerif in  duası ile son buldu.