02.04.2018

Şehit J. Uzm. Onb. Emre Dut, Dualarla Defnedildi

Siirt İli Merkez İlçe Ormanardı mevkiinde 30.03.2018 günü yol yapım şantiyesi koruma faaliyeti görevi esnasında, terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucu yaralanarak, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde Şehit olan J.Uzm.Onb. Emre Dut, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ereğli Şehitliğine defnedildi.

Cenaze törenine; Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Valimiz Sayın Yakup Canbolat, Konya milletvekilleri Sayın Ahmet Sorgun, Sayın Halil Etyemez, Sayın Muhammet Uğur Kaleli, 3.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Sayın Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek, Antalya İl Jandarma Komutanı Sayın Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali Gökpınar, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, ilçe belediye başkanları, İlimiz protokolünün bazı üyeleri, şehidimizin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet camiası olarak Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun