25.03.2019

Kur’an Kursu Öğrencileri Arası “Hayatımdaki Ayetler Kadrajımda” Fotoğraf Yarışması

İnsanların görsel mesajları daha kolay algıladığı günümüz dünyasında; İlçe müftülüklerimize bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerimizin okuduğu ve ezberlediği yüce kitabımızın mesajlarını doğru anlamalarına katkı sağlamak ve aynı zamanda farklı etkinliklerle moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bu yarışmanın yapılması planlanmıştır.

Temel hedefimiz; öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini okuyarak veya araştırarak yarışma için çekecekleri fotoğrafları birer ayetle ilişkilendirebilmeleri sağlamaktır.

Yarışma Şartnamesi

1. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  2. Yarışma, 10 -14 ve 15 yaş ve üzeri iki ayrı kategoride yapılacaktır.
  3. Yarışmaya sadece Konya ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören 10-14 ve 15 yaş üzeri öğrenciler katılabilirler.
  4. Yarışmada kullanılacak eser, orta seviyeli mobil(Cep Telefonu) fotoğrafçılığı üzerinden değerlendirilecek olup fotoğraf makinesi ile yapılan çekimlerde kabul edilecektir.
  5. Yarışmaya her katılımcı yalnızca bir eser ile katılabilir.
  6. Fotoğraflar Renkli veya siyah/beyaz sunulabilecektir.
  7. Yarışmaya gönderilen eser daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
  8. Yarışmaya katılacak fotoğrafların son bir yıl içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.
  9. Yarışmaya gönderilen eserlerin çözünürlükleri düşürülmeden orijinal boyutu ile gönderilmeye özen gösterilmelidir.
  10. Katılımcılar eserlerini (konyailmuftulugu@gmail.com) e-mail adresimize uygun bulduğu Kur’an-ı Kerim ayeti ile beraber; adı-soyadı, doğum tarihi, kursu, telefon numarası, eseri nerede ve ne zaman çektiğine dair bilgileri de yazarak göndermeleri gerekmektedir. Ödüle layık bir eser ayet meali ile doğru ilişkilendirilmediği takdirde değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  11.  Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır.
  12. Soru veya bilgi almak için (sehercoskun209@gmail.com) e-posta adresi ile iletişime geçilmelidir.
  13. Eserlerin tarafımıza ulaştırılması konusunda problem yaşayan öğrencilere kurs yöneticisi veya öğreticileri yardımcı olacaklardır.
  14.  (WhatsApp gibi yazışma ve dosya paylaşımı görevi yapan programlar ile gönderilen fotoğrafların kalitesi düşmektedir. Mobil telefonla çekilen fotoğrafların aynı telefon üzerinden e-mail ile gönderilmesi yada kablo ile bilgisayar üzerinden alınması fotoğrafın çözünürlük kalitesini koruyacaktır. Bu şekilde yapılan işlemde eser sahibi mağduriyet yaşamayacaktır.
  15. Eseri göndermede problem yaşayan öğrenciye yardımcı olmak isteyen ebeveyn, kurs yönetici veya öğreticisi fotoğrafları 14.madde belirtilen uyarıyı da dikkate alarak yardımcı olması önem arz etmektedir.
  16. Eserlere kadraj(fotoğraf karesi içine dahil her şey)için kırpma, renk doygunluğu, keskinlik ve kontrast düzenlemesi gibi müdahaleler dışında hiçbir oynama kabul edilmeyecektir.
  17. Katılımcılar yarışmaya gönderdikleri eserlerin tümüyle kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu beyan ve taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılan katılımcılardan, elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımlar geri alınır.
  18. Yarışmada ödül alan fotoğrafların yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte Konya İl Müftülüğü’ne aittir.

Yarışmanın Değerlendirmesi ve Sonuç Bildirimi

1. Yarışma takviminin sona erdiği tarihten sonra eserler, yaş kategorilerine göre jüri üyeleri tarafından 1-5 Mayıs 20109 tarihleri arasında Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği İhsaniye Mah. Hazırol Sk. Ünal İş Merkezi No:5/405 Selçuklu / Konya adresinde değerlendirilecektir.
  2. Yarışma sonuçlarını değerlendirmek üzere Konya İl Müftülüğü’nü temsilen bir jüri üyesi, Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği (ASFOD)’ adına da dört fotoğraf sanatçısı jüri üyesi olarak katılacaktır.

Seçici Kurul Üyeleri

1. Mustafa BİNOL (AFIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı)– ASFOD Başkanı)
  2. Ali CAN (Fotoğraf Sanatçısı - Öğretmen)  Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  3. Ramazan Bayram (Fotoğraf Sanatçısı – Mali Müşavir)
  4. Ahmet AKKUŞ ( Fotoğraf Sanatçısı - Memur) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürlüğü
  5. Muhammet Fatih KARAKOÇ ( Fotoğraf Sanatçısı - Tekniker) Konya İl Müftülüğü

Yarışma Takvimi

Yarışmaya son katılım tarihi: 30 Nisan 2019

Jüri toplantısı: 1 Mayıs – 5 Mayıs 2019

Sonuçların açıklanması: 10 Mayıs 2019

Sergi, açılış ve ödül töreni ileriki bir tarihte planlanacaktır.

Ödüler

1. Kategori  (10-14 Yaş) ve 2. Kategori (15 Yaş ve üzeri) ödüller;