11.02.2017

İlçe Müftümüzün bu haftaki köşe yazısı

Allah iyiliğinizi versin inşallah. Allah iyilerden etsin. Allah iyilerle beraber eylesin.

“Bizi iyilerle beraber öldür Allahım!” Kur’an’da geçen bir dua.

Allah iyi kimselerle karşılaştırsın.

Bunlar insanlarımızın iyilerle karşılaşmaları ve iyi olunması ile ilgili temennileridir.

Mesela oğlan ya da kızını evlendireceğinde iyi, helal süt emmiş, ahlaklı vb. karşılaşmayı dilerler ve böyle dua ederler.

İyilik yapmak, hayatımızın en başta gelen gündem maddelerinden biridir ve olmalıdır.

Dünyayı iyilik kurtaracaktır.

İyiler, kötüler kadar cesur ve gayretli olmadığı müddetçe kötülük toplumlara hakim olacaktır.

“İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır.” Buyurur Rabbimiz. O zaman kötüler daha iyi çalışırsa kötülük artar, iyiler daha iyi çalışırsa iyilik artar ve yeryüzüne hakim olur.

Üstad Sezai KARAKOÇ’un dediği gibi “Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz ...”

Bize düşen de iyiliği çoğaltmak öncelikle kendi hayatımızda.

HER GÜNE BİR İYİLİK

Peygamberimizin çok güzel bir sözü var: “Üzerine güneş doğan her gün insanın bir organı için sadaka vermesi gerekir.
• İki kişinin arasında adaletle hükmetmen sadakadır.
• Binitine binmek isteyen bir kimseye yardım ederek¸ ¸bindirmen veya eşyasını yüklemen bir sadakadır.
• Güzel söz sadakadır.
• Namaza giderken attığın her adım sadakadır.
• Gelip geçene sıkıntı veren şeyleri yoldan kaldırman bir sadakadır.”
 ( Buhari¸ (53) Sulh¸ 11; IV. 170; Müslim¸ (12) )

Yine bir muhteşem sözünde Peygamberimiz şu hakikati bize bildirir:

Resulullah (sav) "Her Müslümanın sadaka vermesi gerekir" buyurdu. Kendisine: "Ya bulamayan olursa?" diye soruldu. "Eliyle, çalışır, hem şahsı için harcar hem de tasadduk eder" cevabını verdi. "Ya çalışacak gücü yoksa?" diye soruldu "Bu durumda, sıkışmış bir ihtiyaç sahibine yardım eder" dedi. "Buna da gücü yetmezse?" dendi. "Ma'rufu veya hayrı emreder" dedi. "Bunu da yapmazsa?" diye tekrar sorulunca: "Kendini başkasına kötülük yapmaktan alıkor. Zira bu da bir sadakadır" buyurdu. (Buhari)

İyilik, sadece maddi yardım vermek değildir. Bu bağlamda da Sevgili Peygamberimiz: “Her iyilik sadakadır.” Buyurur.

İYİLİK AJANDASI

Bugün size iyiliği çoğaltmak, yaymak ve günlük yapılabilen bir güzellik haline getirmek için yapılan bir çalışmadan bahsedeceğim. İsmi “İYİLİK AJANDASI”

Ayşe ÜNSAL ile Cihat ALBAYRAK bir araya gelmişler ve her güne bir iyilik olmak üzere 365 adet yapılabilecek bir iyilik ajandası hazırlamışlar. İlk olması hasebiyle güzel bir çalışma. Daha sonra yapılacak çalışmalara başlangıç olmasını diliyorum.

İyilik önerilerinden bazılarını arz ediyorum.

• Cep Telefonu Kapı Dışarı
  • Sosyal Medya Kuralları
  • Ağaçlar Kitap Açsın
  • Çocuklarla Huzurevine
  • Sokak Kütüphanesi
  • Saksıda Sebze
  • Kitap Kumbarası
  • Misafirperverlik
  • Teknoloji Molası
  • Beynimizi uyandırıyoruz
  • Çocuklar Camiyle Buluşuyor.
  • Hediye Çalışma Kitapları
  • Bir Dergi Aboneliği Hediye Et
  • Her Yer Balon
  • Kimsesiz Bir Hastanın Kimsesi Ol
  • Komşum Aç Yatmayacak
  • Onaranlar Kulübü

Yeryüzünde iyiler ve iyilik hakim oluncaya kadar gayret etmeye devam edeceğiz.

Muhabbetlerimle

ERSİN NAZİF GÜRDOĞAN’DAN GÜZEL SÖZLER

• Toplumları sohbet ustaları değiştirir.
  • Sohbetin gücü yanında yazı arka planda kalır.
  • Sohbet yazıdan önce de vardı.
  • Konuşulan yazılır.
  • Kabil''in torunları varlıklarını korumak için, işleyeni bilinmeyen cinayetler başta olmak üzere her yola başvurmaya devam edecekler.
  • Amaçlarına ulaşmak için tıpkı Kabil gibi, kardeşlerini bile öldürebilirler.
  • Şeffaf olmasını bilmeyenler, dayatmacı olmaktan kurtulamazlar.
  • Türkiye''deki bütün kurum ve kuruluşların en önemli sorunu şeffaflıktır.
  • Ülkeler yazarlarıyla vardır.
  • Sözsüz edebiyat, yazarsız ülke olmaz.
  • Yolculukta, ferahlıkla birlikte bereket de var.                                           Ahmet DEMİREL ( İlçe Müftüsü )