16.02.2017

TEMEL DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ

2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ ÇERÇEVESİNDE İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE, ÜNİVERSİTE VE KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ ARASINDA TEMEL DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ. BİRİNCİSİ YAZILI TEST USULÜ, İKİNCİSİ SÖZLÜ OLMAK ÜZERE İKİ AŞAMALI YAPILACAK YARIŞMALARIN KURAL VE KAİDELERİ ŞÖYLEDİR:

1. Bütün kategorilerde yarışmalara katılacak öğrencilerin Beyşehir İlçe Sınırları içerisinde bulunan eğitim kurumlarından okul, Kur’an Kursu, Yüksekokul ve fakültelerde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında okuyor olmaları gerekir.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kuruluşlarda çalışan personelin çocukları bu yarışmalara katılamazlar. (Bu ailelerimizden ve onların çocuklarından anlayış bekliyoruz.)
  3. Yarışmalarda sorumlu olunacak kitaplar:

1. İlkokul Kategorisi:

√ DİNİMİZİ ÖĞRENİYORUZ -1.cilt( Yaz Kur’an Kursları Öğrenci Kitabı) –TDV Yayınevi

1. Ortaokul Kategorisi:

√ DİNİMİZİ ÖĞRENİYORUZ – 1 ve 2.cildi( Yaz Kur’an Kursları Öğrenci Kitabı) –TDV Yayınevi

1. Lise  Kategorisi:

√ DİNİMİZİ ÖĞRENİYORUZ -1- 2 ve 3. cildi. ( Yaz Kur’an Kursları Öğrenci Kitabı) –TDV Yayınevi

1. Kur’an Kursları Kategorisi:

√ DİNİM İSLAM (Temel Bilgiler)- Tamamı- D.İ.BYayınları

1. Üniversite Kategorisi:

√ DİNİM İSLAM (Temel Bilgiler)- Tamamı- D.İ.BYayınları

1. Yarışmaların, yazılı-test usulü yapılacak olan birinci etabında her kategoriden ilk 10’a giren öğrenciler ikinci etap olan sözlü final yarışmalarına katılabileceklerdir.

MÜRACAATLAR:

√ 20 Şubat -24 Mart 2017 tarihleri arasında Beyşehir Müftülüğüne yapılacaktır.

Yarışmaların Zamanı ve Yerleri:

√  Yarışmaların 1.etapları 4 Nisan Salı günü saat 11:00’da katılım oranına göre yarışmacıların okudukları okul ya da bu okullara yakın yerlerdeki okullarda yapılacaktır.

√ İkinci etap (Final) yarışmaları Nisan ayının ikinci haftasında  (günü, saati ve yeri sonra belirlenecek) gerçekleştirilecektir.

ÖDÜLLER:

1. İlkokul Kategorisi:

BİRİNCİYE: 500 TL

İKİNCİYE: 350 TL

ÜÇÜNCÜYE: 250 TL

1. Ortaokul Kategorisi:

BİRİNCİYE: 750 TL

İKİNCİYE:500 TL

ÜÇÜNCÜYE: 350 TL

1. Lise  Kategorisi:

ÜÇÜNCÜYE: 500 TL

1. Kur’an Kursları Kategorisi:

1. Üniversite Kategorisi:

ÜÇÜNCÜYE: 500 TL

NOT: Tüm kategorilerde dereceye giremeyen Finalistlerimize 100’er TL ödül verilecektir.

BEYŞEHİR MÜFTÜLÜĞÜ