08.11.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZE GELEREK MÜSLÜMAN OLDULAR

Danimarkalı Peter Eıgtved ile İngiliz Burcu KARABOYUN Müftülüğümüze gelerek Müslüman olmak istediklerini beyan ettiler. Danimarka’da İslam’ı araştırmaya başlayan Peter’in kalbi İslam’a yönelmiş, tatil için gelmiş olduğu Antalya’da Fatma KARABOYUN ile tanışması ve abisi Ali KARABOYUN’un destekleri ile Müslüman olmaya karar vermiştir. Ali KARABOYUN’la evli olan Burcu KARABOYUN’da eşi ve eşinin akrabalarının yaşantısından etkilenmiş ve Müslümanlıkla onurlanmak istediğini beyan etmiştir. Kardeşimizin 07.11.2016 tarihinde Müftülüğümüze gelmiş, Müftülük Makamında İlçe Müftü Vekilimiz Kazim GÜL’ün başkanlığında ihtida töreni düzenlenmiştir. Kendi istekleri ile bir baskı olmaksızın İslam’ı seçtiklerini beyan etmişler ve Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmuşlardır.Müftülük olarak kendilerine Kur'an-ı Kerim ve İngilizce Temel Dini Bilgiler kitabı hediye edilmiştir.

Peter adını Polat olarak değiştirmiş, evlenince ismini Burcu olarak değiştiren hanımefendi eski ismini hatırlamak bile istemediğini söylemiştir.

Kardeşlerimize dünya ve ahiret saadeti, kalan ömürlerinde sağlık ve mutluluklar diliyoruz.