18.05.2018

ÖMER ŞERİFE AKKANAT CAMİİ İBADETE AÇILDI

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali AKKANAT Kampüsü yerleşkesinde iki yıl önce temeli atılan Ömer-Şerife AKKANAT Camii ibadete açıldı.

Modern Mimari tarzda yapılan Ömer Şerife AKKANAT Camii şeffaf cam kubbeli, direksiz ve kapalı alanın tek olması ile ilk olma özelliğini taşımaktadır.

Oturum alanı 982,ibadet alanı 900 m² olan camii 1100 cemaat kapasitesine sahiptir.5.000.000 TL’ye mâl olan ve tüm masrafları Akkanat Ailesi tarafından karşılanan Caminin açılışına Konya Müftüsü Ahmet POÇANOĞLU, Başkanlık Müftüsü İbrahim ÖCÜT, Beyşehir Kaymakamı Yusuf ÖZDEMİR Belediye Başkanı Murat ÖZALTUN, İlçe Müftüsü Mahmut ÇELİKOĞLU, Kurum Amirleri, Siyasi ve Sivil Toplum Temsilcileri, Üniversite Öğretim Üyeleri ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda Beyşehir Müftülüğü tarafından Akkanat Ailesi adına Ali ve Kamil AKKANAT Beylere Plaket takdimi yapıldı. Yeni inşa edilen Camide kılınan ilk Cuma Namazının ardından Akkanat ailesi tarafından 2500 kişiye yemek ikramı yapıldı.