17.07.2018

Dini İstismar Eden Terör Örgütleri Paneli Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Atama Daire Başkanı Akif Pusmaz ve Samsun Başvaizi Saliha Kurt’un panelist olarak katılımıyla Konya İl Müftülüğü ve Merkez ilçe personeli ile İmam-hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik “Dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele” paneli düzenlendi.

Panele ev sahipliği yapan İl Müftümüz Ahmet Poçanoğlu açılış konuşması için sahnede yerini aldı. Poçanoğlu konuşmasında; “Dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmeli, en güzel ahlak sahibi olan Peygamber efendimizi kendimize örnek edinmeliyiz. 15 Temmuzda Milletimiz bu hainlere gereken cevabı vermiştir. Dinimizi istismar edenlere bundan sonra verilmesi gereken cevap ise onlara asla prim vermemektir.” sözlerine yer verdi. Poçanoğlu konuşmalarının ardından sözü panelin oturum başkanı olan Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya bıraktı. Muslu, Din istismarcılarının güzel dinimizi kirli emellerine alet ederek neler yaptıklarından bahsetti ve bu istismarcılara boş alan bırakmamamız gerektiğinin altını çizdi.  Daha sonra söz alan Pusmaz Fetö terör örgütü hakkında, Kurt ise Deaş terör örgütü hakkında bilgiler verdiler. Program hediye takdimi ile sona erdi.