26.04.2017

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda “Kutlu Doğum Etkinliği”

Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Eğitim birimince organize edilen, sunuculuğunu Cezaevi vaizi Mehmet Kesikhalı'nın yaptığı  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu Kutlu Programı 24.04.2017 tarihinde gerçekleşti.

Programa, Konya Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı, Konya İl Müftüsü, Cezaevi İnceleme Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Kurum Müdür ve İkinci Müdürleri, Kurum ve STK yöneticileri ve temsilcileri, basın mensupları, personel ve hükümlüler katıldı.

Bir hükümlü tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı.  Akpınar, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması çerçevesinde yaptığı konuşmasının ardından programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından bir hükümlünün icra ettiği naat sunumu sonrası ödül takdimine geçildi. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen “Darbeden Özgürlüğe 15 Temmuz Zaferi” konulu kompozisyon yarışması ile Türkiye geneli Ceza İnfaz Kurumlarında düzenlenen Ufka Yolculuk Meal Yarışmasında dereceye giren hükümlülere ödülleri verildi.  Ayrıca, Kuran-ı Kerîm Kursunu bitiren hükümlülere de sertifikaları, programa iştirak eden protokol tarafından takdim edildi.

Program, Grup İlahi Aşk'ın yaptığı ilahi sunumu ve sema gösterisi, kurum içinde okunan hatimler ve salavatların duası ile sona erdi.